Me kokainë ‘super’ fshehur me telekomandë poshtë makinës, arrestohen 3 shqiptarë

Një goditje e madhe e karabinierëve kundër tregtisë së drogës: tre
shitës me shumicë kishin krijuar një sistem të komplikuar për të fshehur
drogën nën sediljen e pasagjerit te një makinë “Peugeut”.

Goditje e madhe nga karabinierët italianë kundër tregtisë së drogës – në veçanti kokainës – në Parma.

Policët e sektorit Radiomobile të ndërmarrjes Parma, në fakt,
sekuestruan mbi 5 kilogramë kokainë nga tre shtetas shqiptarë – dy
vëllezër të moshës 27 dhe 22 vjeç dhe një bashkëpunëtor 28-vjeçar – të
arrestuar nën akuzat e tregtisë së drogës, të cilat tani ata janë
mbyllur në burg në via Burla.

Droga, shumë e pastër, ishte fshehur në fundin e dyfishtë të një
makine “Peugeut”: tregtarët e drogës kishin krijuar një vend të fshehur
të projektuar mirë. Ata në fakt kishin krijuar një sistem të komplikuar
që lejonte hapjen vetëm me përdorimin e një telekomande. Sidoqoftë
policët arritën ta gjenin.

Ata janë tre grosistët më të mëdhenj që ishin gati të hidhnin sasinë e
madhe të kokainës në qytet prej nga do të fitonin rreth 700,000 euro.

Droga, në fakt, ishte gati të ndahej në rreth 10 mijë doza, për të
kënaqur kërkesën e shumë konsumatorëve në Parma dhe provincën e saj.

Gjithçka filloi me një kontroll rruge të kryer nga karabinierët në
rrugën Emilio Lepido: një i ri 27-vjeçar shqiptar, i cili po ngiste
makinën e tij, u ndesh me një postbllok në rrugë. Ai ndaloi por
menjëherë tregoi nervozizëm. Karabinierët më pas vendosën ta shoqëronin
në kazermat për të bërë kontroll në makinë: brenda, fshehur në kroskotin
prapa sistemit stereo, kishte 30,000 euro para, në kartëmonedha të
prerjeve të ndryshme dhe të ndara në tufa mbyllur me celofan.

 Kërkimet u shtrinë në shtëpinë e të riut: në shtëpi karabinierët
gjetën gjithashtu vëllanë e tij 22 vjeç dhe një bashkatdhetar 28 vjeç.

Inspektimi çoi në zbulimin e 220 gram kokainë dhe 3,000 euro para të
gatshme. Brenda një makine të dytë, çelësat e së cilës u gjetën në
shtëpi,policia gjeti edhe 400 gramë kokainë.

Brenda makinës, shpërndarësit e drogës kishin krijuar një fund të
dyfishtë nën sediljen e pasagjerit – i cili hapej vetëm me përdorimin e
një telekomande profesionale – brenda së cilës kishte mbi 4 kilogramë
kokainë, të ndarë në katër pako.

Në total, u kapën mbi 40,000 euro në para dhe mbi 5 kg kokainë shumë e
pastër, që në treg do të hidhej në 10 mijë doza me një vlerë totale
prej mbi 700 mijë euro.